Nya figurer till min julstad

Ikväll beställdes äntligen "nya" figurer till min miniatyrstad! Den har under en tid legat på is nu då massor av annat kommit emellan, men nu när jag hittade dessa kände jag för att uppdatera staden något! 
 
I och för sig bor det redan sju dvärgar och en snövit i min julstad, men jag känner för att uppgradera dem till något mer välgjorda figurer i bättre storlek! De nya är nästan dubbelt så höga som de gamla, så det kommer förhoppningsvis se mycket bättre ut! 
 
HÄR ser ni hur det ser ut just nu! 
 
OBS! Bilden är lånad! 
 
Självklart kommer det bilder på dem så fort de kommit på plats i sitt nya hem!Årets glögg 2016

Jag tror knappast att någon av er jultokiga där ute har kunnat undgå årets nyhet från Blossa, jag är tyvärr något sen med den nyheten i år men känner att jag ändå vill få med den på bloggen, då har man ett minne att se tillbaka till! 
 
I år har man hämtat inspiration i från landets norra delar och jag tycker att det verkar väldigt spännande. Framförallt älskar jag den mystiska och inbjudande flaskan! 
 
Såhär beskriver Blossa själva sina årgång; 
 
" BLOSSA färdas årligen till nya platser i världen för att smaksätta sin årgångsglögg. Tidigare har koordinaterna ställts in på bland annat England, El Salvador och Japan. BLOSSA 16 är en hemresa till Sverige, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrlands milsvida skogar.
 
Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet.
 
Årets flaska kännetecknas av gröna nyanser; en påminnelse om skuggspelet i ett skogslandskap. I centrum finner vi typografi i guld likt en eld att samlas vid. Runtom dansar hjort, järv och björn. "
 
 

Etiketter: 2016 | Alla inlägg | Glögg |


Jultavlor och stök

Idag hade vi hantverkare på besök, de skulle ordna med elementen, så vi blev tvugna att stänga av vattnet och självklart finns den luckan i min garderob där jag bland annat förvarar mina jultavlor. 
 
Så det var bara att bita ihop och tömma hela garderoben och dra fram alla tavlor ur gömmorna. Var kul att se alla tillsammans, så var ju tvungen att försöka få med alla på en bild. 
Tyvärr är alla bilder tagna med mobilkameran, så hoppas att ni överlever den hemska kvaliten. 
 
 
Lite roligt att jämföra tavlorna "Piff och tomtarna" nu när de stod bredvid varandra.. 
 
När alla tavlor ändå var framme blev jag så sugen på att rätta till några saker jag stört mig på, de där "sista" som jag gjort när jag tröttnat haha. 
 
Så tavlan "Musses jul" fick sig en makeover..
 
Före: 
 
Efter: 
 
Nu längtar jag galet mycket efter att få plocka fram mina tavlor på riktigt! Än är det någon månad kvar, men i mitten på november åker de alla fram på sina platser!