Disneytavla nr 7

Idag har det varit tråkigt väder, så jag tog fram disneytavlan och fortsatte måla. Som vanligt fastnar jag när jag väl börjat, så nu efter sammanlagt 17 timmars jobb är den klar!! (9 timmar blev det visst bara idag..)
 
Liite större än den första jag målade, och det är skillnad på dem med. Den förra var ju den allra första disneytavla jag målade, och faktiskt den allra första seriösa akrylmålningen någonsin, och denna är nu nr 7, så visst har det ändå hänt en del mellan dem!
Sen har jag ju haft lite tid på mig att störa mig på saker på den första med haha, så nu var det dags att rätta till de felen ;) 
 
Inspirationen jag har fått är självklart från Musses jul, men denna är hämtad ifrån Fyrklöverns Oljelampor, därav de skarpa linjerna runt ögonen :) 
 
Nu har jag en stor puff och tomtarna tavla, denna är 80x100 cm! Vi måste nog flytta till större snart, för jag kommer inte ha plats för alla tavlorna i jul haha!
 
Tavla nr 1:
 
Tavla nr 7: 
 
Klar!
 Puff och tomtarna i repeat

När jag ändå var igång kunde jag inte sluta måla och det resulterade i att jag påbörjat ännu en tavla, men denna gången en kopia av den jag redan en gång målat. Skillnaden är att jag nu målar den i mycket större format. 
 
Självklart kommer den inte bli exakt lika som min första, men jag har försökt få med så mycket som möjligt av det jag gillat och ändrat/ lagt till av det jag tycker kunnat förbättras. 
 
Jag tyckte att den första blev för liten redan när jag påbörjade den, men eftersom jag inte hade någon duk hemma tog jag vad jag hade och det blev målat på ett akvarellpapper som jag sedan spänt upp på en mindre duk. När den blev klar var jag besviken över att jag inte gjorde den på en ordentligt stor duk och tänkte redan då att jag någon gång kanske gör om den, men sen har jag så svårt att titta på något jag gjort och göra om och göra bättre..
Jag tycker alltid att något är finare på den första samt att något blir bättre på den nyare.. i detta fallet är jag inte alls nöjd med Puff på den nyare, så denna tavla kommer ta längre tid, då den också inger mer känsla för mig än de övriga tavlorna jag målar. Det var det första motivet jag målade ur denna disneyserie och det är det starkaste "Disneyjulminnet" jag har och som jag verkligen älskar, så ja.. denna kommer ta sin tid innan jag är nöjd. OM jag blir nöjd haha. 
 
Just nu är jag uppe i 6 timmars arbetstid, vilket är ganska lite med tanke på hur långt jag kommit, men det kommer säkert ta minst 6 timmar till enbart på Puff haha..
 En smakbit av Mussesjul

Något jag pysslat med sista tiden är att måla. Så ännu en disneyjultavla har kommit till världen! Detta blir tavla nr 6 och jag har märkt att det går fortare och fortare ju fler tavlor jag målar, denna är 80x80 och tog mig 15 timmar. 
 
Så idag slänger jag upp lite bilder ifrån arbetets gång och självklart på det färdiga resultatet :) Tyvärr bara mobilbilder, men hoppas att ni ser färgerna någorlunda ändå!
 
 
 
Och tillslut blev den klar..